Україна і світ

Допомога від NRC: як отримати виплати від Норвегії

Фото: Pixabay

З понеділка, 9 вересня, українці, які найбільше постраждали від війни, мають можливість подати заявку на отримання грошової допомоги від міжнародної гуманітарної організації Норвезька рада у справах біженців (NRC).

Ця ініціатива є частиною масштабної програми багатоцільової грошової допомоги, покликаної підтримати українців у подоланні наслідків збройного конфлікту.

Факти ICTV дізнавалися, як отримати допомогу від Норвегії у 2024 році.

Зараз дивляться

Допомога від NRC: хто може отримати

Одержувачі допомоги мають постійно проживати на території України. Навіть якщо ви вже отримували фінансову підтримку від NRC раніше, можете подати повторну заявку. Розмір виплат на сайті організації не вказаний.

Хто може отримати NRC допомогу:

  • Люди, які проживають у зонах активних бойових дій.
  • Постраждалі від останніх подій, а саме особи, які зазнали матеріальних збитків або втратили рідних внаслідок воєнних дій.
  • Внутрішньо переміщені особи (ВПО), які були змушені покинути свої домівки через війну і шукають прихисток в інших регіонах країни.

NRC допомога: реєстрація у 2024 році

Подання заявки просте і зручне. Кожен охочий може заповнити спеціальну онлайн-форму на сайті NRC.

Допомога NRC – подати заявку:

  • Для цього перейдіть на сайт та заповніть анкету. У ній потрібно вказати, в якій області ви наразі проживаєте та коли вимушено приїхали.

Скрин: Крок 1 – Подати заявку

  • Також вкажіть, в якій області ви проживали до цього.

Скрин: Крок 2 – Заповнити анкету

  • Впишіть свій номер телефону та натисніть Надіслати.

Скрин: Крок 3 – Надіслати

Зверніть увагу, що NRC може надсилати сповіщення на WhatsApp. Саме тому попередньо встановіть застосунок, якщо його немає на вашому телефоні. Перед тим як заповнювати анкету, обов’язково увімкніть GPS, щоб сайт зміг отримати інформацію щодо вашого місця перебування.

Грошова допомога від NRC надається для задоволення найнагальніших потреб українців. Кошти можна використати на придбання продуктів харчування, оплату житла, лікування, освіту та інші необхідні витрати.

Прийом заявок на допомогу від Норвезької ради триває 10 днів з 9 до 18 вересня, – зазначено у Facebook.

Всі заявки, подані протягом цього періоду, розглядаються на рівних умовах. Не варто поспішати з поданням заявки в перший день, щоб уникнути перевантаження системи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Мета програми – допомогти найбільш вразливим верствам населення подолати наслідки війни та відновити своє життя.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-09 16:26:28