Україна і світ

Це самооборона, вивчаємо ідею: Сікорський про перехоплення ракет РФ над Україною

Варшава розглядає пропозицію Києва щодо збиття російських ракет, які прямують у бік Польщі, ще у повітряному просторі України.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю Американському інституту підприємництва у Вашингтоні.

Перехоплення Польщею ракет РФ над Україною: позиція МЗС

Як відомо, ця пропозиція була включена до двосторонньої угоди про співпрацю у сфері безпеки, яку 8 липня підписали президент України Володимир Зеленський та глава польського уряду Дональд Туск.

Зараз дивляться

– На даному етапі це ідея. У нашій угоді сказано, що ми вивчимо цю ідею, – наголосив Сікорський.

За його словами, деякі російські ракети входили у польський повітряний приблизно на 40 секунд, що дає мало часу для реагування.

Сікорський зауважив, що дилема наразі полягає в наступному: якщо Польща збиватиме ракети тільки у своєму повітряному просторі, уламки становлять загрозу для її громадян і власності.

– А українці кажуть: “Будь ласка, ми не заперечуємо, робіть це над нашим повітряним простором, коли їм загрожує неминуча небезпека перетнути польську територію”. На мою думку, це самооборона, але ми вивчаємо цю ідею, – сказав дипломат.

Днями міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава має проконсультується зі своїми союзниками по НАТО і отримати їхню згоду на збиття російських ракет зі своєї території.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-13 13:32:08