Україна і світ

Ляшко наголосив, що всі аптеки в медзакладах мусять працювати за програмою Доступні ліки

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України, який пройшов у Вінниці, вкотре підкреслив, що доступність лікарських засобів – важлива складова надання населенню медичних послуг.

Якщо вам відмовлять, пишіть звернення

На конгресі піднімалося питання участі аптек і аптечних кіосків, зокрема тих, що розташовані в медичних закладах, у державній програмі Доступні ліки.

Міністр вчергове наголосив, що всі, без винятку, аптечні заклади, розміщені на території лікарень, поліклінік, медичних центрів, зобовʼязані працювати за програмою Доступні ліки.

Зараз дивляться

У разі, якщо вам відмовили в такій аптеці в отриманні ліків за державною програмою, треба написати офіційне звернення до територіального підрозділу Держлікслужби.

Перевірка не забариться, як і відповідні висновки.

Плече підставить і Укрпошта

– Загалом, програма Доступні ліки успішно працює по всій країні, і все більше пацієнтів отримують необхідні їм препарати безоплатно або з частковою доплатою, – зазначив міністр.

Віктор Ляшко також додав, що Міністерство охорони здоровʼя співпрацює з Укрпоштою, аби спростити та збільшити доступність лікарських засобів для мешканців сільської місцевості та віддалених населених пунктів.

Наразі проєкт реалізується в прифронтових областях: Миколаївській, Харківській, Херсонській, Запорізькій, Чернігівській, Сумській та Донецькій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-09 11:13:08