Україна і світ

Підземні лікарні в Харкові, використання досвіду Ізраїлю — Терехов

Як розповів в інтерв’ю одному з українських інформагентств міський голова Харкова Ігор Терехов, у місті планують облаштувати підземні лікарні.

Розроблено документацію

За словами мера, уже розроблено проектно-кошторисну документацію для будівництва підземних частин двох лікарень. У цих медичних закладах операційні, реанімації та палати будуть під землею. При розробці проєктів використовується світовий досвід, зокрема напрацювання Ізраїлю.

Крім того, у кількох населених пунктах Харківської області також побудують підземні лікарні. Для цього Кабмін виділяє понад 218 млн грн.

Зараз дивляться

Ракетні атаки на медустанови

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Харківська область як прикордонний регіон зазнала значних руйнувань інфраструктури, зокрема медичних закладів.

Численні лікарні, поліклініки та інші медичні заклади були пошкоджені або зруйновані внаслідок обстрілів і бомбардувань.

Підземні школи

Крім медичних установ у Харкові також ведеться будівництво трьох підземних шкіл. Кожна з них розрахована на 450 учнів в одну зміну. Однак мер зазначив, що цього недостатньо для повного забезпечення потреб міста, адже в Харкові мешкає близько 60 тис. школярів, які бажають навчатися офлайн.

Терехов наголосив, що створення підземних об’єктів – виклик для міста і важливий крок у забезпеченні безпеки громадян. Однак він наголосив, що про будівництво повноцінного підземного міста не йдеться, оскільки це неможливо і недоцільно.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-09 12:01:05