Україна і світ

У Львові рятують роздроблену ногу 15-річному підлітку, що потрапив в ДТП

У львівському Центрі дитячої медицини, лікарні Охматдит команда ортопедів-травматологів змушена була виконати цілу серію хірургічних втручань, щоб врятувати понівечену ногу 15-річному хлопцю, який на мотоциклі потрапив у важку ДТП.

У хлопця, який керував мотоциклом, поблизу села Хирів врізався автомобіль.

Травматичний шок, багатоуламкові переломи

Спершу Артема госпіталізували до лікарні Самбора, але важкий стан підлітка вимагав спеціалізованої допомоги.

Зараз дивляться

У Артема діагностували травматичний шок, великі рвані та скальповані рани лівого стегна і гомілки, відкриті багатоуламкові переломи лівої стегнової кістки та обох кісток лівої гомілки з множинними саднами та забоями кінцівок і тулуба.

У Центрі дитячої медицини одразу почали проводити протишокові та реанімаційні заходи, відтак стан дитини вдалося стабілізувати.

Частину кістки шукали на місці ДТП

Під час рентгенологічного обстеження виявили, що у постраждалого відсутня частина стегнової кістки довжиною 12 см, яка залишилася на місці ДТП.

На прохання лікарів родичі хлопця швидко поїхали на місце події та знайшли елемент кістки, який допоміг би врятувати ногу підлітку.

Лікарі Центру провели складне комбіноване втручання, зокрема накладення двох VAC-апаратів роздільно на ліве стегно та гомілку.

Згодом Артему було зроблено ще три операції, зокрема, вільна шкірна пластика дефектів стегна та гомілки повношарованими перфорованими клаптями.

Уже може ходити з милицями

Після демонтажу VAC-апаратів, Артем уже може ходити з милицями, всі рани загоїлися, а пересаджені шкірні клапті прижилися.

Хлопець пройшов перший, але не останній, курс реабілітації. Процес лікування триватиме ще приблизно три місяці до повного зрощення кісток та демонтажу апаратів зовнішньої фіксації.

Зараз Артем вдома. Набирається сил і терпіння. Він і його рідні завдячують лікарям за високий професіоналізм і турботу.

Джерело і фото: Центр дитячої медицини. Лікарня Охматдит

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-09 11:53:05