Львівський портал

П’ятий кесарів розтин: у Львові 38-річна жінка успішно народила сина

Галина Карп’як вп’яте за життя народила дитину шляхом кесаревого розтину. Хлопчик народився на 37-му тижні вагітності, вагою 2800 г і зростом 50 см. Батьки вже обрали йому ім’я – Максим. Про це повідомила пресслужба Першого ТМО.

38-річна Галина Карп’як із села Бачів, що на Львівщині, з чоловіком завжди мріяли мати велику родину, адже й самі зростали в багатодітних сім’ях. Їхня первістка зʼявилася на світ шляхом кесаревого розтину – через медичні покази. Потім у такий саме спосіб народилися ще дві донечки. Утім, батьки мріяли ще й про сина.

Попри застереження лікарів і небезпеку ще однієї операції, Галина з чоловіком наважились спробувати. І четверта вагітність таки подарувала їм довгоочікуваного сина. Аж раптом торік Галина дізнається, що знову вагітна. Попри небезпеку для життя жінка навіть не допускала думки про аборт.

П’ята вагітність протікала добре. Лікар акушер-гінеколог Лікарні Святої Анни Ірина Кухаєвич стверджує, що вперше їй доводиться проводити жінці п’ятий кесарів розтин.

«Такі операції вимагають високої кваліфікації та підготовки. Ми завжди ретельно готуємося до таких випадків, проводимо додаткові обстеження і залучаємо до втручання велику команду, аби зберегти здоров’я і матері, і дитини», – зазначила лікарка.

Дізнавайтесь найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтесь найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-09 10:32:22