Суспільне мовлення

Близько 2000 працівників отримували зарплати “в конверті” — БЕБ про результати обшуку в “!FESTrepublic”

Сьогодні, 17 жовтня, слідчі Бюро економічної безпеки провели обшуки в офісі ресторанного холдингу у Львові. Бізнесменів звинувачують в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. За даними детективів, близько 2000 працівників закладів, що входять до холдингу, отримували зарплати “в конверті”.

У БЕБ не вказують назву холдингу. Як розповів Суспільному PR-директор “Холдингу емоцій !FESTrepublic” Тарас Маселко, обшуки проходили в офісі компанії. Також інформацію про обшуки в “!FEST” підтвердив співзасновник холдингу Юрій Назарук.

Як повідомили у пресслужбі Бюро економічної безпеки, до складу холдингу входять 60 ресторанів і торгових точок. Детективи зібрали докази, що близько 2000 працівників холдингу отримували зарплатню двома частинами. Перша – офіційна, мінімальна зі сплатою всіх обов’язкових платежів, а інша – неофіційна.

“Задля виплати останньої кожен співробітник під час прийому на роботу оформлював до картки для виплат заробітної плати дублікат, який передав до відділу кадрів. Надалі, використовуючи цей дублікат, представник головного офісу холдингу зараховував другу частину заробітної плати кожному співробітнику, зазначаючи у призначенні платежу “власне поповнення рахунку”. Тіньова заробітна плата надходила на картки для виплат один два рази на місяць”, — йдеться у повідомленні.

Таким чином, за даними БЕБ, компанія ухилялась від сплати військового збору, Єдиного соціального внеску та ПДФО. За попередніми даними, це завдало збитків держбюджету на понад 50 мільйонів гривень.

Результати обшуку в головному офісі холдингу. Бюро економічної безпеки

Крім того, за попередньою інформацією, заклади не використовували РРО під час розрахунків з клієнтами та отримували оплату від клієнтів готівкою. А після цього гроші передавали до головного офісу у Львові.

У приміщенні головного офісу детективи знайшли службову документацію з доказами нелегальних господарських операцій, готівку, чорнові записи та печатки.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах. Слідство триває.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Суспільне намагається отримати коментар у представників холдингу.


Джерело: Суспільне мовлення України