Україна і світ

Всі терористи та їхні спільники будуть покарані: Зеленський про постачання дронів РФ від Ірану

Від офіційних представників Ірану з’явилося офіційне визнання, що країна постачала ударні дрони-камікадзе для російського терору. Проте і тут іранські політики збрехали.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 5 листопада. За його словами, українські воїни цілодобово збивають щонайменше по 10 безпілотників іранського виробництва на добу.


– До речі, сьогодні з’явилися повідомлення з Ірану від офіційних представників. Там вирішили визнати, що таки постачали дрони для російського терору. Але й у цьому визнанні вони збрехали. Ми щодобово збиваємо іранські дрони щонайменше по 10 штук, а іранський режим стверджує, що нібито дав небагато і ще до початку повномасштабного вторгнення, – зазначив глава держави.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Президент наголосив, що лише протягом вчорашнього дня було знищено 11 дронів-камікадзе Shahed-136. В Україні точно знають, що іранські інструктори вчили російських терористів користуватися дронами, а в Тегерані про це взагалі мовчать, звернув увагу Зеленський.

– І якщо в Ірані й надалі брехатимуть про очевидне, то це означає, що світ докладатиме ще більше зусиль, щоб розслідувати терористичну співпрацю російського та іранського режимів, і те, чим Росія платить Ірану за таке спільництво. Не буде такого в сучасному світі, щоб хтось із терористів чи їхніх спільників залишився непокараним, – вважає президент України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-05 22:22:32