Україна і світ

В Грузії масштабний марш за рух в ЄС: президент Зурабішвілі звернулась до Зеленського

Фото: Getty Images

У Грузії за тиждень до проведення парламентських виборів відбулися масові мітинги на підтримку євроінтеграції країни. Учасники акції зібралися на центральній площі грузинської столиці, Тбілісі, з безліччю транспарантів і символіки Євросоюзу.

Про це повідомляють місцеві видання, зокрема Paper Kartuli, SOVA та Formula News.

Масштабний мітинг у Грузії

Як пише Paper Kartuli, до маршу під назвою “Грузія обирає Євросоюз” долучилися вже тисячі учасників, які з’їхалися в центр Тбілісі з прапорами ЄС і Грузії.

Влада перекрила рух автотранспорту поблизу площі Республіки та проспекті Руставелі.

На транспарантах видніються написи “Сакартвело обирає ЄС”, “Приходь на вибори, захисти своє європейське майбутнє” і Live in free Georgia or die (Живи у вільній Грузії або помри).

Президент Грузії на мітингу

На мітингу також виступила президент Грузії Саломе Зурабішвілі, яка під час виступу звернулася до українського колеги Володимира Зеленського.

Зурабішвілі заявила, що грузинський народ знає, що протистояння України агресії РФ є і боротьбою за свободу Грузії.

– Хочу звернутися до Володимира Зеленського – звідси, від вашого (учасників акції, – Ред.) імені, і сказати йому, що ми знаємо, що він бореться за нас, і буде переможцем. І ми разом увійдемо в Європу!”, – підкреслила глава грузинської держави.

Паралельно з цим Зурабішвілі звернулася до президента Молдови Маї Санду, побажавши молдаванам перемоги Європи. Примітно, що саме сьогодні в Молдові відбуваються вибори президента і референдум з питання прагнення держави до Євросоюзу.

– Майя, сьогоднішній день, я сподіваюся, стане днем твоєї перемоги і днем перемоги європейського референдуму. Ми разом увійдемо до Європи! – заявила Зурабішвілі.

Вибори до парламенту Грузії

Сьогоднішня акція під назвою “Грузія обирає ЄС” була організована опозиційними партіями, громадськими активістами. Учасники мітингу виступають проти дій грузинського уряду і парламенту, у зв’язку з чим Євросоюз призупинив рух Грузії в блок.

Вибори до парламенту Грузії відбудуться 26 жовтня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Головними суперниками на них є чинна партія влади “Грузинська мрія”, яка має проросійські погляди, а також опозиційна і прозахідна політисла “Єдиний національний рух”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-20 20:36:02