Україна і світ

Західні компоненти в ракетах КНДР: Сибіга закликав союзників посилити санкції

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга закликав партнерів відреагувати на факти виявлення західних компонентів в ракетах північнокорейського виробництва, якими росіяни обстрілюють Україну.

Про це очільник МЗС написав у соцмережі X.

Західні компоненти в ракетах КНДР

За словами Андрія Сибіги, дуже обурює той факт, що експертиза північнокорейської ракети KN-23/24, яку наші оборонці збили над Україною, виявила низку нових компонентів західного виробництва.

– Путін і Кім досі мають до них доступ. Ми закликаємо союзників рішуче відреагувати, посилити санкції та експортний контроль, зміцнити наш повітряний щит, – наголосив Андрій Сибіга.

17 жовтня глава ГУР Міноборони України Кирило Буданов заявив, що на Сході Росії дислокуються близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців, яких росіяни готують для бойових дій в Україні.

Раніше Національна розвідувальна служба Південної Кореї ідентифікувала північнокорейського військового, який був присутній на сході України під час запуску російської ракети. Цей чоловік є інженером і він минулого року супроводжував північнокорейського диктатора Кім Чен Ина під час візиту на завод з виробництва боєприпасів.

Крім того, розвідка Південної Кореї повідомила про факт перекидання 12 тис. солдатів КНДР, включно зі спецпризначенцями, на територію РФ, звідки вони мають узяти участь у війні проти України.

Своєю чергою міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що в Пентагоні поки що немає перевіреної інформації про те, що війська КНДР готуються для фронту в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Глава МЗС Франції Жан-Ноель Барро зауважив, що участь північнокорейських солдатів у війні в Україні може перенести війну на територію Азії та призвести до масштабної ескалації.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-20 20:04:29