Україна і світ

США у разі перемоги Гарріс рухатиметься у напрямку прийняття України до НАТО – ЗМІ

Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден готовий розпочати процес у напрямку запрошення України до складу НАТО, якщо віцепрезидент Камала Гарріс переможе на виборах 5 листопада.

Про це повідомляє французька Le Monde.

Вступ України до НАТО у разі перемоги Камали Гарріс

Так, згідно з відомостями дипломатичних джерел в адміністрації Байдена, Білий дім не бачить причин принципової відмови Україні в членстві в НАТО.

— Якщо буде обрано Камалу Гарріс, цілком можливо, що Байден може рухатися в цьому напрямку протягом перехідного періоду інавгурації. Якщо це буде Трамп, то ця аргументація вже не діє, і найменша ініціатива Байдена ризикує погіршити ситуацію, – зазначає європейське джерело.

Зазначається також, що саме з цією метою президент Байден зустрічався у Берліні з лідерами Франції, Німеччини та Великобританії.

За даними видання, Сполучені Штати та Німеччина блокують будь-яку перспективу розширення НАТО за рахунок України, тоді як Франція та Великобританія більш прихильно ставляться до цієї ідеї.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас оптимістично налаштовані джерела в Європі переконані, що зміна курсу США у бік запрошення України до складу Блоку пом’якшить і скептицизм керівництва ФРН.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-20 17:52:19