Україна і світ

Наш солдат в окопі має знати, що його діти матимуть гарантії безпеки: Зеленський про переговори з РФ

Фото: Офіс президента

Якщо партнери не підтримають План перемоги та посилення України, то значить вони затягнуть закінчення повномасштабної війни.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський у національному телемарафоні Єдині новини, відповідаючи на запитання журналістів.

Зеленський про переговори з Росією

– Якщо партнери не підтримують посилення України – значить затягують кінець цієї війни. У Плані перемоги просто підкреслено дуже сильно, прямо, без зайвих слів, що потрібно, щоб Україна була дуже сильною. А тоді вже не примусово, а в діалозі, то якщо у нас є запрошення (в НАТО, – Ред.), відповідна зброя та позитивна підтримка цього плану від усіх – це вже крок вперед, – сказав президент.

На його думку, тоді Україна зможе перебувати в іншій ситуації, якщо розмовлятиме на тому чи іншому дипломатичному майданчику з представниками Росії.

– Ми не проти. Ми їм кажемо: ви хочете, щоб ми з росіянами говорили? Так. То посильте нас, щоб ми сиділи рівноправно, а не просто стілець десь там був осторонь. А як? Запрошення і зброю дайте, – наголосив глава держави.

Український солдат має відчувати підтримку і захист

За словами президента України, наші солдати на фронті мають знати про те, що їх підтримує світ.

– І вони повинні знати, в чому є позитив цього плану. Він не за лаштунками, а дуже прямий. Він розрахований, що росіяни повинні знати, що ви нам це даєте. Вони повинні знати, що ми це використовуватимемо, якщо вони не хочуть закінчити війну.

Наш солдат на фронті повинен знати, що він не сидить просто в окопі та віддає своє життя, а що там є ті, хто його підтримують. І він бореться за те, що у його дітей точно є захист НАТО, ЄС, гарантії безпеки, сильна армія, – пояснив Володимир Зеленський.

Він наголосив, що тоді переговори між Україною та Росією будуть зовсім іншими.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Тоді тобі не зможуть просто сказати: дивись, якщо завтра цього немає, то післязавтра вас не буде. Ніхто вам так не скаже. Тому що є відповідь. А яка? Вона вже зосереджена в Україні. Пакет стримування, відповідна зброя, кількість військових і партнери, – резюмував президент.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 19:00:13