Україна і світ

Не можемо довіряти РФ: Зеленський згадав про слова Макрона щодо безпеки України

Фото: Офіс президента

Партнери України на Заході не мають альтернатив щодо пропозицій з розв’язання російсько-української війни, як і альтернатив Плану перемоги, який напередодні був представлений українцям та світу.

Про це в інтерв’ю українським журналісткам в межах телемарафону Єдині новини заявив президент України Володимир Зеленський.

Реакція партнерів України на План перемоги

Одна з журналісток запитала главу державу, чи пропонують західні політики якісь альтернативи Плану перемоги, враховуючи, що дехто з них піддає критиці зазначений план.

Президент України нагадав, що сьогодні ніхто з партнерів вже нічого не можу гарантувати після того, як не був виконаний Будапештський меморандум.

– У них немає інших гарантій, у них немає альтернатив, яку запропонувала наша сторона, просто її немає. Так, вони можуть вам сказати про заморожений конфлікт: давайте зараз зупинимось. Добре, питання, що буде післязавтра? Чому коли він збереться силами, тобто Путін, знову, чому не буде повної окупації України? Або спроби повторити 2022 рік? І тут ніхто руку вгору не підіймає, вже ніхто нічого не гарантує після Будапешту, після Норманді, – сказав він.

Президент України також окремо згадав про засідання лідерів країн ЄС, яке відбулось напередодні, 17 жовтня, де про безпекові гарантії для української держав висловився президент Франції Емманюель Макрон.

– Вчора ми сиділи і хтось, не буду казати хто, був скептичний щодо плану. І він (Президент Франції Макрон, – Ред.) сказав, що я був на Нормандії, ми сиділи разом, він (президент РФ Володимир Путін, – Ред.) нам дав слово, що у нас мирні перемовини, реально, що ніхто не буде підіймати хвилю використання потужної зброї, що буде припинення вогню. Але ми вже не можемо довіряти словам цієї сторони, вони не виконали нічого, в це ніхто не вірить, – зауважив Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, раніше угорський прем’єр Віктор Орбан піддав критиці План перемоги, додавши, що не підтримує зазначений документ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 18:31:39