Україна і світ

Фейки, коррупція, Південь: в Україні покажуть сатиричну комедію Редакція


В український прокат виходить сатирична комедія Редакція режисера Романа Бондарчука. У мереж вже можна побачити офіційний трейлер фільму, що увійшов до програми цьогорічного Берлінале.

Фільм Редакція – трейлер та дата виходу

Профільне видання Variety визначило жанр стрічки як сатиру постправди. Картину встигли зняти до повномасштабного вторгнення, тому у ній можна побачити пейзажі нині окупованих Олешківських пісків.

– ​​Сюжет стрічки розгортається у південному містечку на Херсонщині. Науковець природничого музею Юра стає свідком навмисного підпалу лісу. Прагнучи розповісти правду про лісові пожежі, він починає працювати в редакції місцевої газети. Однак натомість опиняється у вирі фейкових новин і корупційних схем. Адже на носі вибори мера, і головний кандидат роздає передвиборчі обіцянки попри те, що перебуває в комі, – йдеться в описі до фільму.

Світова прем’єра Редакції відбулася на 74-му Берлінському міжнародному кінофестивалі у програмі Forum. В українських кінотеатрах фільм зʼявиться з 28 листопада. У десяти містах заплановані допремʼєрні покази та обговорення картини.

Фільм Редакція – акторський склад

Головну роль зіграв дебютант Дмитро Багненко. Він журналіст і в реальному житті, а нині військовий. Також у стрічці знялися Римма Зюбіна, Жанна Озірна, Максим Курочкін, Андрій Кирильчук, Василь Кухарський, Сергій Степанський та інші.

Режисер і співавтором сценарію картини став Роман Бондарчук. У його доробку також є фільми Вулкан і Українські шерифи. Стрічка Редакція продовжує серію робіт Бондарчука, що присвячені дослідженню українського Півдня.

Після світової премʼєри фільм демонстрували на різних фестивалях, включно з кінозаходами у Сараєво та Сан-Паулу. Українська премʼєра стрічки відбудеться в межах Київського тижня критики.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Артхаус Трафік

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 14:06:10