Україна і світ

Експонат чи звичайна річ? Тест на розуміння сучасного мистецтва


Сучасне мистецтво часто викликає неоднозначні реакції у глядачів, оскільки не всі можуть зрозуміти контекст та ідеї, які закладаються митцями.

Художники люблять руйнувати стереотипи, йти проти усталених культурних норм та залишати місце для інтерпретацій, щоб кожен міг віднайти у творі власний сенс. Однак не всі готові розуміти сучасне мистецтво, і на цьому тлі іноді виникають досить курйозні ситуації.

Тест на розуміння сучасного мистецтва

Факти ICTV пропонують перевірити, чи зможете ви відрізнити витвір мистецтва від сміття чи звичайної речі. Мерщій проходьте тест.

0%

Що скажете про ці банки пива?

Експонат чи звичайна річ? Тест на розуміння сучасного мистецтва
LAM museum

Правильно!
Неправильно!

Це витвір французького художника Александра Лаве під назвою Всі хороші часи, які ми провели разом. Нещодавно працівник музею у Нідерландах помилково викинув розмальовані банки пива, сприйнявши їх за сміття.

Схоже на витвір мистецтва?

банан
Pexels

Правильно!
Неправильно!

На фото – просто фрукт. Однак у 2023 році відвідувач галереї в Сеулі з’їв банан, який був прикріплений скотчем до стіни в рамках інсталяції італійського художника Мауріціо Каттелана. Він пояснив, що зробив це, бо був голодний.

А це на що схоже?

пляшки шаманського
Museion Bozen-Bolzano

Правильно!
Неправильно!

Це інсталяція жіночого дуету художників з Мілана під назвою Куди ми підемо на танці сьогодні ввечері?. У 2015 році прибиральники в італійському музеї сучасного мистецтва сприйняли це за сміття, що залишилося після вечірки.

Що скажете про кеди?

взуття, кеди
Pexels

Правильно!
Неправильно!

На фото – просто взуття. Однак нещодавно гості Музею Соломона Гуггенхайма в Нью-Йорку (США) прийняли кеди одного хлопця за частину експозиції й почали фотографувати незвичайний “експонат”.

Окуляри – частина сучасного мистецтва?

окуляри
Pexels

Правильно!
Неправильно!

Це просто окуляри. Хоча у музеї Сан-Франциска з ними також трапився курйозний випадок. Підліток вирішив розіграти відвідувачів, поклавши на підлогу окуляри, які прийняли за експонат.

Витвір мистецтва чи звичайна річ

Як вас легко ввести в оману! Радимо більше цікавитися сучасним мистецтвом.

музей

Та ви справжній поціновувач сучасного мистецтва! Так тримати.

музей

Зазначимо, що мистецтво є потужним засобом комунікації та інструментом, за допомогою якого можна нагадати світові про події в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Цьогоріч на артфестивалі Burning Man українські митці представили інсталяцію I’m Fine, що відсилає до іронічного мему. Інсталяцію створили з реальних артефактів війни, зібраних на звільнених від російських окупантів землях.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 13:38:37