Україна і світ

Гарбузове насіння від глистів: природний засіб боротьби з паразитами


Гарбузове харчування — це справжній суперфуд, багатий на мінерали, вітаміни, амінокислоти, які при регулярному вживанні мають значний позитивний вплив на організм.

Однією з переваг є їхня здатність боротися з глистами. Розглянемо, як гарбузове насіння впливає на паразитів і як правильно його вживати.

Чи дійсно гарбузове насіння допомагає від глистів

Гарбузове насіння містить унікальну амінокислоту – кукурбітин, яка має антипаразитарні властивості.

Дослідження показують, що кукурбітин здатний знищувати глистів та виводити продукти їх життєдіяльності з організму.

Як правильно їсти гарбузове насіння

  1. Найбільш корисним вважається сире насіння гарбуза, оскільки обсмажування може знизити їх поживну цінність. Однак, якщо вам більше до вподоби підсмажене, намагайтеся не додавати солі або олії.
  2. Фахівці рекомендують їсти 30-50 г на день. Насіння можна вживати як перекус, додавати до салатів, йогуртів або смузі. Ще один спосіб – приготувати суміш з гарбузового насіння, сухофруктів, меду і родзинок за рецептом пасти Амосова. Для цього інгредієнти потрібно подрібнити блендером або м’ясорубкою.
  3. Для підсилення ефекту можна поєднувати гарбузове насіння з медом і часником, які також мають антипаразитарні властивості.

Поради

  • Для досягнення кращих результатів вживайте насіння регулярно, протягом кількох тижнів.
  • Пийте воду, яка допоможе вивести токсини з організму.
  • Якщо у вас є підозра на глистову інвазію, важливо звернутися до лікаря, який призначить комплексну терапію проти паразитів. Проте не слід вважати, що тільки насіння врятує від цієї проблеми.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Healthline

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-03 12:29:01