Україна і світ

У всіх навчальних закладах перевірять можливі факти насильства – Жолнович

Фото: УНІАН

У всіх навчальних закладах перевірять можливі факти насильства або порушення інших прав.

Про це повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович, зазначивши, що перевірки проводитиме Національна соціальна сервісна служба України

Перевірки у закладах освіти

— Я доручила Нацсоцслужбі провести перевірки в усіх закладах, де цілодобово мешкають діти, з метою виявлення можливих фактів насильства щодо них або порушення інших прав, – написала посадовиця на сторінці у Facebook.

За її словами, для цього служба розробила спеціальний опитувальник, щоб в екологічний спосіб виявляти такі порушення, не травмуючи почуття дітей.

Водночас, вона висловила думку, що краще, щоби всі діти в Україні, навіть якщо вони мають особливі освітні потреби, змогли навчатися ближче до своїх домівок і щовечора повертатися додому.

— На жаль, зараз таких дітей змушені відправляти до спецшкіл, яких усього кілька в області. Зрозуміло, що до них неможливо добиратися щодня, тому потрібні не окремі заклади, а класи в загальних школах. Тоді батьки зможуть обрати навчальний заклад поруч із домом, – написала вона.

Жолнович також закликала збільшувати кількість сімейних форм виховання в громадах і розвивати інклюзивні класи та спеціальні класи в загальних школах.

Що передувало

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про можливі факти насильства над дітьми в реабілітаційному центрі  на Львівщині.

У насильстві та знущанні із вихованців, зокрема сексуального характеру, запідозрили директора навчально-реабілітаційного центру. В закладі перебувають сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти з особливими освітніми потребами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Голова ОВА області Максим Козицький повідомив, що на час перевірки керівника центру відсторонили від роботи.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-28 21:06:27