Україна і світ

РФ знову обстріляла Херсон: загинув чоловік, постраждало немовля

У Херсоні повідомляють про вибухи у суботу, 24 серпня. Перед цим у регіоні оголосили повітряну тривогу об 11:46 за київським часом.

В результаті обстрілу Дніпровського району Херсона загинув чоловік. Також постраждала 1,5-річна дитина – її ушпиталили до реанімації.

Вибухи у Херсоні 24 серпня

Перед інформацією про вибухи у Херсоні Повітряні сили ЗСУ попередили про загрозу застосування балістичного озброєння з півдня.

Зараз дивляться

Також повітряну тривогу оголосили в інших південних регіонах, зокрема на Одещині та Миколаївщині.

О 12:01 за київським часом повітряну тривогу в регіонах скасували.

Згодом голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що через російський обстріл Дніпровського району Херсона постраждало немовля.

— Швидка доставила до лікарні хлопчика, якому лише півтора року. Він дістав вибухову травму та поранення руки.  Дитину госпіталізували до реанімації у середньому стані тяжкості, – написав керівник ОВА.

Доповнено о 12:50. В ОВА додали, що внаслідок обстрілу Дніпровського району міста травми, несумісні з життям, дістав чоловік.

На місці працюють відповідні служби, які встановлюють особу загиблого і документують чергові російські воєнні злочини.

У Херсонській ОВА також  повідомили, що під ударом армії РФ також опинився Корабельний район Херсона.

Внаслідок обстрілу 77-річний чоловік дістав вибухову травму та уламкове поранення спини. Його стан – легкий. Зараз потерпілий перебуває у лікарні та отримує необхідну меддопомогу.

РФ з ночі обстрілює Херсон

Зранку, 24 серпня, російська армія обстріляла Херсонський район з мінометів. В результаті атаки близько 3:00 загинула 62-річна жінка, яка перебувала вдома.

Також через ранковий обстріл Антонівки травмовано 63-річного місцевого жителя.

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаї війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Повномасштабна війна в Україні триває вже 913-ту добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та на карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-24 12:55:43