Україна і світ

Військова допомога від США на $125 млн: Пентагон розкрив вміст нового пакету

Фото: Генштаб ЗСУ

США виділяють Україні близько 125 млн доларів чергової військової допомоги.

Про це повідомляє адміністрація президента США.

Пакет військової допомоги Україні

За даними Міноборони США, це вже 64 допомога на оборонні потреби України.

Зараз дивляться

Цей пакет, орієнтовна вартість якого становить 125 мільйонів доларів, надасть Україні додаткові можливості для задоволення її найнагальніших потреб, зокрема: засоби протиповітряної оборони, боєприпаси для ракетних систем та артилерії, а також протитанкові озброєння, йдеться у повідомлення адміністрації Байдена.

Так, цей пакет військової допомоги Україні включає:

  • ракети з оптичним відстеженням та проводовим наведенням (TOW),
  • боєприпаси для HIMARS,
  • протитанкові системи Javelin та AT-4,
  • високомобільні багатоцільові машини швидкої допомоги (HMMWV),
  • боєприпаси для стрілецької зброї,
  • медичне обладнання,
  • обладнання та боєприпаси для підривних робіт.

Також Україні нададуть системи й обладнання для боротьби з безпілотниками і радіоелектронної боротьби, 155-мм і 105-мм артилерійські боєприпаси, запасні частини, допоміжне обладнання, послуги та навчання.

Зброю надають у межах президентських повноважень щодо скорочення озброєнь, це дозволяє президентові США вилучати зброю, боєприпаси та матеріальні засоби зі складів Пентагону та надавати іншим країнам без схвалення Конгресу у відповідь на надзвичайну ситуацію.

Останній пакет збільшує загальну суму безпекової допомоги США Україні до понад 55,7 млрд доларів від моменту повномасштабної війни у лютому 2022 року.

– Сполучені Штати та міжнародна коаліція з близько 50 членів НАТО і партнерів залишаються відданими підтримці відважних захисників України, які продовжують боротися проти російської агресії, – йдеться у повідомленні Білого дому.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше міністр економіки Німеччини Роберт Габек заявив, що фінансова підтримка України продовжиться незалежно від рішення Великої сімки щодо виділення кредиту у розмірі €50 млрд.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-24 12:55:30