Україна і світ

Військові та міністри у День Незалежності: Свобода ніколи не приходить без боротьби

24 серпня, у День Незалежності України, українців зі святом вітають військові, міністри, представники окремих родів військ та бригад.

Сирський – у День Незалежності України

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський наголосив, що українські військові борються за незалежність щодня й щосекунди.

– Наша Незалежність – у нашій крові. У крові, що тече в наших жилах, у крові, яку наші герої пролили за рідну землю, – зазначає головком.

Наразі, додає Олександр Сирський, кожен український солдат і матрос, сержант і офіцер щомиті втілює у життя, наближаючи перемогу, слова українського пророка Тараса Шевченка: “І на оновленій землі врага не буде, супостата”…

Зараз дивляться

– Наша Незалежність – у нашій вірі в перемогу. Перемогу, яка освятить її навіки, – переконує Олександр Сирський.

Умєров – у День Незалежності України

Міністр оборони України Рустем Умєров у День Незалежності України зазначив, що свобода ніколи не приходить без боротьби, і всі українці знають, що її ціна висока.

– Наші воїни щодня платять цю ціну на полі бою, б’ючись на смерть за кожен метр нашої землі, – говорить Рустем Умєров.

За словами міністра оборони, кожен із нас є частиною цієї боротьби. Це воїн на передовій чи батьки, які його зростили, це ті, хто на фронті чи в тилу – усі, хто допомагає армії, піклується про сім’ї наших героїв, хто вірить у нашу боротьбу та перемогу.

Принагідно в цей святковий день Рустем Умєров подякував іноземним партнерам за їхню допомогу.

Ця допомога, наголошує міністр оборони, є символом того, що боротьба України – це боротьба за свободу й справедливість, і незалежна Україна є нашою спільною метою.

– Наша боротьба триває, але свобода обов’язково переможе! – відзначив Рустем Умєров

Олещук – у День Незалежності України

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук нагадав, що незалежність – це свобода, це право вибору, це культурні цінності, це право жити у власному домі на своїй землі.

– Справжня незалежність дається нелегко. У світовій історії чимало прикладів, як поневолені народи борються за одвічне прагнення – жити вільно!

Український народ завжди дає бій імперіям, що зазіхають на нашу святу землю. Сотні років, зі зброєю в руках, з гарячим серцем! Даємо бій і в ці хвилини, і нині ми не самі. Нашу боротьбу за незалежність підтримує весь цивілізований світ, але тільки від нас залежить, яку Україну залишимо дітям та онукам, – написав Микола Олещук.

На підтвердження своїх слів Микола Олещук продемонстрував світлину з французькою авіабомбою, яка сьогодні від його імені вкотре полетить на голови окупантів “за наше майбутнє, за нашу землю, за нашу свободу, за незалежність!”

Буданов – у День Незалежності України

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов у День Незалежності відзначив, що в умовах повномасштабної війни українці ще більше відчувають цінність цього свята.

За словами Буданова, “розв’язавши війну, рашисти бачили свій імперський проєкт як кінець “української історії”. Але зіткнулися з безпрецедентною мужністю, самовідданістю й професіоналізмом наших героїв на полі бою, залізною витримкою, компетентністю та рішучістю командирів, а головне – тотальним, всеохопним спротивом українського народу, якого підтримує весь демократичний світ.

Нагадав Кирило Буданов і слова В’ячеслава Чорновола, який говорив про те, що настав час великого вибору: або єдність, перемога та шлях до світла, або поразка, ганьба і знову довга дорога до волі.

– Україна зробила свій вибір! Ми боремося й живемо, з гордістю називаючи себе громадянами України! Нехай цей святковий день ще більше єднає нас і додає впевненості й сил у справедливій боротьбі за незалежність нашої держави! – сказав очільник ГУР.

Малюк – у День Незалежності України

Голова СБУ Василь Малюк у День Незалежності України зауважив, що велика війна змінила спецслужбу: працівники стали більш гнучкими, технологічними та дієвими.

Але головне, додає очільник Служби безпеки України, – представники СБУ вміють бути на крок попереду ворога й своїми щоденними завданнями наближати майбутню перемогу.

Клименко – у День Незалежності України

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, вітаючи зі святом, наголосив: єдність творить незалежність.

Саме об’єднавшись, говорить міністр МВС, українці стоять проти ворога та виборюють наше майбутнє.

– Об’єднавшись – перемагаємо. Зі святом, українці! – зазначає Ігор Клименко.

80 ОДШБр – у День Незалежності України

Представники 80 окремої десантно-штурмової бригади (80 ОДШБр) певні: за незалежність варто боротись щодня, кожному з нас.

– Наш День Незалежності ми зустрічаємо з впевненістю в незламність нашої нації та велич нашої країни. Віримо в Україну, захищаємо рідну землю та свою свободу! Працюємо спільно задля нашої перемоги! – зазначили представники 80 ОДШБр.

ДШВ ЗСУ – у День Незалежності України

У Десантно-штурмових військах ЗСУ зазначають, що незалежність – це відповідальність за країну та близьких.

– Незалежність не дається просто так. Її треба виборювати, відстоювати та захищати. Будьмо відповідальними! З Днем Незалежності України! – зазначили у ДШВ ЗСУ.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 913-ту добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-24 12:47:57