Україна і світ

Денис Шмигаль про початок переговорів щодо вступу до ЄС: завдяки українським військовим це стало можливим

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українські військові дали змогу розпочати переговорний процес, який призведе до вступу України до ЄС.

Про це очільник уряду заявив під час виступу на першій міжурядовій конференції щодо початку переговорів про членство України в ЄС у Люксембурзі.

«Тисячі найкращих синів та доньок України віддали свої життя за незалежну європейську Україну. Я схиляю голову у пам’ять про полеглих українських героїв. Я схиляю голову на знак подяки українським військовим, які зробили цей день можливим. За те, що вони дали змогу розпочати переговорний процес, який врешті-решт призведе до вступу України до ЄС. Ми зробимо усе можливе, аби досягти цього», — заявив Денис Шмигаль.

За його словами, на шляху до членства Україну чекає ще досить багато роботи. Але українці готові до цього.

«Ми продемонстрували, що здатні просуватися швидко й досягати неможливого. Сьогоднішня подія це чітко демонструє», — додав Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль зазначив, що міжурядові конференції – це робота між Україною та представниками всіх держав ЄС фактично над частинами майбутнього договору про вступ.

«Згідно із затвердженою переговорною рамкою, ми пройдемо всіма розділами наших відносин і по кожному маємо дійти згоди. Обов’язково цього досягнемо – як і всіх інших наших, українських, цілей», – запевнив очільник уряду.

Денис Шмигаль висловив переконання, щомайбутнє членство України — це найкраща відповідь Європи на нинішні виклики й унікальна можливість зміцнити Євросоюз.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, Президент з нагоди початку переговорів про вступ України до ЄС заявив, що сьогодні цей день, заради якого працювали всі.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-06-25 19:09:15