Україна і світ

Чи допоможе Ecoflow у разі тривалих блекаутів

Українцям можуть не допомогти пауербанки та зарядні станції цієї зими під час блекаутів. Український Flutter developer Сергій Курдюков розповів, як облаштував свій будинок для комфортного перебування без електрики від мережі.

Чи допоможе Ecoflow у разі тривалих блекаутів

Так, за словами Сергія, різноманітні зарядні станції на кшталт EcoFlow та аналоги рятують лише в разі вимкнення світла на 2-4 години, але ситуація в реальності може бути набагато гіршою.

Насамперед потрібно забезпечити собі доступ до мережі – для цього потрібно провести оптиковолокно для доступу до інтернету.

Зараз дивляться

Також Сергій рекомендує сонячний інвертор з мінімальною потужністю 24В 3000ВА.

– Таку потужність потрібно, щоб інтернет і комп’ютер живити, а також холодильник і лампочки по квартирі. Якщо щось серйозніше, то вже краще на 48В брати, – додав айтішник.

Сергій користується також двома свинцево-кислотними акумуляторами, і їхнього заряду вистачає на 2 години.

Чи допоможуть Ecoflow і повербанки в разі тривалих блекаутів, якщо їх не заряджати? Курдюков рекомендує також знайти спосіб генерації енергії – для власників приватних будинків можна задуматися про генератори.

Якщо житло не передбачає свою територію – можна придбати сонячну панель.

Раніше Факти Life детально розповіли, як правильно підібрати повебанк для ноутбука. З цим аксесуаром пристрій працюватиме досить довго.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-25 19:05:56