Суспільне мовлення

На Львівщині система оповіщення працює без змін

Про це повідомив у Telegram-каналі начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

“Жителі Львівщини, масштабний збій у роботі мобільного оператора “Київстар” на роботу системи оповіщення у нашій області не впливає! У разі повітряної тривоги, якщо вам не прийде сповіщення на Telegram, ви почуєте його через гучномовці на вулиці”, — каже Максим Козицький.

За словами гендиректора компанії “Київстар” Олександра Комарова, наразі терміни відновлення сервісів остаточно незрозумілі. За його словами, мобільний оператор став ціллю потужної хакерської атаки. За однією з версій її влаштували російські хакери.

Що відомо про збій в роботі Kyivstar

Зранку 12 грудня абоненти “Київстар” почали скаржитись на проблеми зі зв’язком, окрім того, сайт “Київстару” був тимчасово недоступний. Близько 11 години міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що сподівається, що за кілька годин роботу “Київстару” відновлять.

У Нацполіції заявили, що не мають інформації про обшуки у Kyivstar, про які повідомила низка Telegram-каналів. Джерела Суспільного в СБУ теж не підтвердили цю інформацію.

Згодом пресслужба “Київстар” повідомила Суспільному, що причиною збою стала хакерська атака. У компанії запевнили, що персональні дані абонентів не скомпрометовані.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Близько другої години генеральний директор компанії “Київстар” Олександр Комаров заявив, що поки що терміни відновлення сервісів остаточно не зрозумілі.


Джерело: Суспільне мовлення України