Суспільне мовлення

У Львові вмикають вуличне освітлення вручну через збій зв’язку “Київстар”

Сьогодні, 12 грудня, близько сьомої ранку, у Львові аварійно відключилися усі сервери комунального підприємства “Львівсвітло”. Це пов’язано з тим, що сервери керуються через систему “Київстар”.

Про це повідомив директор комунального підприємства Олександр Єгоров

“Через це вуличне освітлення вимикали протягом кількох годин в ручному режимі. До 14:30 проводили аварійні ремонти на деяких ділянках. На деяких вулицях ввімкнено вуличне освітлення, оскільки перевіряються аварійні ситуації. А з 14:30 ми вирішили вмикати вуличне освітлення раніше. Оскільки це теж відбувається вручну”, – пояснює Олександр Єгоров.

Директор підприємства зазначив, що понад 300 шаф і терміналів потрібно увімкнути. І працівники підприємства займаються цим.

“Нам потрібно до 16:30 освітлити всі підходи та під’їзди до шкіл та садочків. Тому що батьки зараз і так стресують через відключений мобільний зв‘язок”, – говорить керівник “Львівсвітла”.

Він сподівається, що до вечора ситуація виправиться. А паралельно будуть шукати альтернативний канал зв’язку, щоби не потрапити у таку ситуацію знову.

Що відомо про збій в роботі Kyivstar

Зранку 12 грудня абоненти “Київстар” почали скаржитись на проблеми зі зв’язком, окрім того, сайт “Київстару” був тимчасово недоступний. Близько 11 години міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що сподівається, що за кілька годин роботу “Київстару” відновлять.

У Нацполіції заявили, що не мають інформації про обшуки у Kyivstar, про які повідомила низка Telegram-каналів. Джерела Суспільного в СБУ теж не підтвердили цю інформацію.

Згодом пресслужба “Київстар” повідомила Суспільному, що причиною збою стала хакерська атака. У компанії запевнили, що персональні дані абонентів не скомпрометовані.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Близько другої години генеральний директор компанії “Київстар” Олександр Комаров заявив, що поки що терміни відновлення сервісів остаточно не зрозумілі.


Джерело: Суспільне мовлення України