Суспільне мовлення

73-річна жителька Львівщини померла від лептоспірозу

На Львівщині 73-річна мешканка померла від лептоспірозу. Ймовірною причиною захворювання є контакт із гризунами. На Львівщині смерть від лептоспірозу фіксують вдруге цього року — в серпні від нього помер 30-річний чоловік.

Про це повідомили у пресслужбі Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України.

“Захворювання у жінки розпочалось гостро – з підвищення температури тіла до 38-40ºС, головного болю, блювоти, на другий день хвороби з’явився виражений біль в литкових та інших м’язах тіла, що є характерною ознакою лептоспірозу, жовтяниця, а також зменшилась кількість сечі”, — йдеться в дописі.

За даними фахівців центру контролю та профілактики хвороб, причиною захворювання міг бути контакт із гризунами: кіт жінки ловив мишей і приносив до помешкання. Основною причиною важкого перебігу лептоспірозу є пізнє звернення до лікарів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У серпні на Львівщині зафіксували чотири випадки лептоспірозу. Один із пацієнтів, 30-річний чоловік, помер від захворювання.


Джерело: Суспільне мовлення України