Суспільне мовлення

У двох районах Львівщини демонтували усі радянські пам’ятки

У Золочівському і Яворівському районах Львівщини цього тижня демонтували останні пам’ятки комуністичного режиму. На Золочівщині був 51 радянський монумент, а на Яворівщині — 26.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

За словами директора департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрія Горуна, загалом на Львівщині залишилось орієнтовно 30 комуністичних монументів.

“Найгірша ситуація — у Лопатинській та Сокальській громадах на Червоноградщині. Зокрема, у Лопатинській громаді ще 13 об’єктів підлягають демонтажу. У Львівській області загалом залишилось орієнтовно 30 пам’яток комуністичного режиму у п’яти районах”, — каже посадовець.

Перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик зазначив, що декомунізація в області має завершитися до кінця року.

“Процес декомунізації є дуже динамічним і з часом на територіях громад виявляють пам’ятки, про які раніше не було відомо. Закликаємо громади області до кінця року провести перевірки щодо виявлення пам’яток комуністичної доби та демонтувати їх, – додає Андрій Годик.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Завтра, 16 листопада, відбудеться чергове засідання обласної робочої групи з питань декомунізації. Там заслухають представників громад, де досі є об’єкти, пов’язані з радянським режимом.


Джерело: Суспільне мовлення України