Суспільне мовлення

До Львова приїхали учасники автопробігу на підтримку полонених захисників Маріуполя

Учасники Всеукраїнського автопробігу “Волю захисникам Маріуполя” сьогодні, 13 жовтня, приїхали до Львова. Таким чином вони нагадали про те, що досі у полоні залишається багато захисників Маріуполя.

Як розповіла Суспільному співорганізаторка акції Анна Пажера, Львів став п’ятим містом на їхньому шляху. Участь в автопробігу взяли близько 60 людей.

Родичі й друзі полонених та представники громадської організації “Волю захисникам Маріуполя” пройшли центром міста від Оперного театру до пам’ятника Тарасові Шевченкові. Вони тримали фотографії захисників Маріуполя та плакати із написами повернути з полону рідних та близьких.

Серед тих, хто долучився до акції — мати захисника Маріуполя Світлана Голуб. Жінка розповіла, її син під час захисту Маріуполя разом з бойовими побратимами потрапив у російський полон.

Учасники автопробігу в центрі Львова, 13 жовтня 2023 року. Фото: Ольга Дейнека/Суспільне Львів

“У нього сьогодні день народження і він змушений вдруге зустрічати його в полоні. Сьогодні йому виповнилося 22 роки. Ми збираємося, рідні захисників Маріуполя, задля того, щоб нагадати всьому суспільству скільки ще людей знаходяться у полоні, в жахливих умовах”, — каже мама військовослужбовця Світлана Голуб.

До акції також долучилася Інна Бойцова — мама військовослужбовиці, яка перебуває в російському полоні.

“У мене у полоні донька. Я сама із Маріуполя. З перших хвилин тривоги донька привезла до мене своїх дітлахів, а сама прибула на службу та стала на захист своєї країни. Її взяли у полон. Ми нічого не знали. Тільки в червні нам повідомили в СБУ, що її знайшли, вона у Воронежі. Скоро буде 19 місяців — ні зв’язку, нічого. Її двоє діток зі мною”, — каже учасниця автопробігу на підтримку захисників Маріуполя Інна Бойцова.

Автопробіг організували з Києва до Львова та зворотно. За словами співорганізаторки акції Анни Пажери, вони хочуть привернути увагу до звільнення з полону.

“Організували автопробіг для того, щоб представники міжнародних організацій звернули на нас увагу і звернули увагу на нашу біду, на нашу проблему, тому що наші рідні вже понад півтора року знаходяться у полоні. Це оборонці Маріуполя, які з самого початку повномасштабного вторгнення голими руками обороняли місто Маріуполь”, — каже Анна Пажера.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Після Львова учасники автопробігу вирушили до Луцька.


Джерело: Суспільне мовлення України