Львівський портал

Нідерланди куплять для України розвідувальні дрони на понад 40 млн євро

Нідерланди куплять розвідувальні безпілотники у вітчизняної компанії DeltaQuad на суму 42,6 млн євро та передадуть їх для України. Про це повідомляє hromadske з посиланням на міністерство оборони країни.

Там розповіли, що цей крок є одним із перших у межах угоди з Україною на 400 млн євро, яку було підписано під час візиту міністра оборони Рубена Брекельманса. Сторони зобов’язалися спільно виробляти військові дрони.

«Неозброєні безпілотники можуть літати довго і далеко. Вони використовуються для отримання інформації з поля бою в режимі реального часу, збору розвідданих та спостереження. Водночас сучасні безпілотники повинні мати новітні технології, щоб залишатися непомітними, протистояти глушінням і працювати автономно, якщо вони тимчасово втрачають зв’язок з базою базування», – повідомили у міністерстві оборони.

Про кількість та графіки постачань нідерландських дронів до України не повідомляється з міркувань безпеки.

Як повідомляв Львівський портал, у серпні міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що Нідерланди купують для України мобільні радари для виявлення безпілотників, які передадуть до кінця року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: DeltaQuad

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-19 10:51:54