Суспільне мовлення

На Львівщині судитимуть посадовця оборонного підприємства

На Львівщині судитимуть посадовця одного із підприємств оборонної промисловості за фактом службової недбалості. Його підозрюють у завданні збитків державі на майже 700 тисяч гривень.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

“Майстер контрольного відділу технічного контролю одного зі стратегічно важливих об’єктів Львівщини під виглядом дороговартісних деталей приймав на баланс комплектуючі, які значно дешевші, аніж зазначені в закупівлі”, – повідомили у поліції.

За даними Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, йдеться про 46-річного посадовця державного комерційного підприємства, що входить до складу ДК “Укроборонпром”. Його відсторонили від займаної посади.

“Службовець не здійснив первинного візуального огляду закупленої продукції та внаслідок недбальства не виявив невідповідностей між двома видами оборонних деталей”, – мовиться у повідомленні.

Чоловік повинен був оформити протокол вхідного контролю про невідповідність продукції, натомість – підписав видаткову накладну та передав комплектуючі на виробництво. Державі завдано збитків на суму майже 700 тисяч гривень.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.


Джерело: Суспільне мовлення України