Суспільне мовлення

Президент присвоїв двом бійцям 125 бригади тероборони звання Героя України посмертно

Володимир Зеленський присвоїв двом тероборонівцям Тарасові Чайці та Павлові Думанському звання Героя України посмертно. Також їх удостоїли орденами “Золота Зірка”. Військові загинули у листопаді 2022 року.

Про це повідомив у Telegram-каналі начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Згідно з указом президента від 29 вересня 2023 року, захисників відзначили за “особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, та самовіддане служіння Українському народові”.

Тарас Чайка народився у селі Сокіл Волинської області. Чоловік закінчив Львівський національний університет природокористування. Після цього навчався у Міжрегіональній академії управління персоналом. У 2022 році здобув ступінь магістра права та планував стати адвокатом.

Після навчання на військовій кафедрі на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Тарас Чайка отримав звання “молодший лейтенант”. Із початком повномасштабного вторгнення чоловік боровся із Росією у лавах 125 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. Був командиром окремого розвідувального взводу. 16 квітня військовий здобув звання “лейтенант”.

Тарас Чайка загинув 2 листопада. Йому було 29 років. У захисника залишилися мама, дружина, донька, брат та бабуся.

Тарас Чайка. Львівська міська рада

Павло Думанський народився у Львові. Закінчив Відокремлений структурний підрозділ “Автомобільно-дорожнього фахового коледжу НУ “Львівська політехніка”. Був вихованцем спортивного клубу кіокушинкай карате “Канку” та багаторазовим призером змагань.

Із перших днів повномасштабного вторгнення Росії брав активну участь у будівництві захисних споруд і блокпостів Львова. У березні добровольцем вступив до Збройних сил України. Боровся із російськими військами у складі 125 окремої бригади територіальної оборони.

Павло Думанський загинув 20 листопада 2022 року, прикриваючи побратимів. В нього залишились батьки, двоє сестер та брат. Військовому було 19 років.

Павло Думанський

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Павло Думанський. Львівська міська рада


Джерело: Суспільне мовлення України