Львівський портал

У Конгресі вимагають від Байдена реакції на участь військ КНДР у війні проти України

У США голова комітету з розвідки Палати представників Майк Тернер вимагає від Білого дому «негайного» брифінгу на тлі повідомлень про те, що війська Північної Кореї можуть брати участь у бойових діях проти України на боці рф. Про це йдеться у листі конгресмена до президента США Джо Байдена, пише Європейська правда.

За словами Тернера, залучення північнокорейських військ до участі у війні проти України має стати «червоною лінією».

У листі він зазначає, що дані про війська КНДР в Україні є «тривожними» і свідчать про «надзвичайну ескалацію конфлікту в Україні».

«Північнокорейські війська, які атакують Україну з російської території або вступають на українську територію, повинні бути червоною лінією для США і НАТО. Ваша адміністрація повинна зробити це абсолютно чітко і недвозначно», – пише Тернер до Байдена.

Він також заявив про необхідність скликати брифінг в Комітеті з питань розвідки Палати представників щодо можливого залучення північнокорейських військ у війну в Україні.

Як повідомляв Львівський портал, президент України Володимир Зеленський заявив, що КНДР фактично передає людей до військових сил російського окупанта.

Крім цього, російські окупанти вже сформували «особливий бурятський батальйон», укомплектований громадянами КНДР, при цьому 18 військовослужбовців із Північної Кореї вже скоїли втечу з позицій на кордоні Брянської та Курської областей рф.

Також глава держави під час виступу у Верховній Раді заявив, що Північна Корея відправляє своїх людей працювати на заводи в росію замість убитих на російсько-українській війні громадян рф.

Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов підтвердив, що росія готує понад 11 тисяч військових із Північної Кореї для війни в Україні. Зараз вони проходять підготовку, а до бойових дій вони будуть готові вже з 1 листопада.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ілюстративне, Solo Rossi/Pexels

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-19 19:06:38