Україна і світ

США готові надати Україні до $20 млрд кредиту, який будуть погашати з прибутку активів РФ – FT

Фото: Офіс президента

США готові виділити Україні до $20 млрд в межах кредиту G7, який буде погашатися за рахунок прибутків, отриманих від заморожених російських активів.

Про це повідомила газета Financial Times, посилаючись на поінформовані джерела.

США готові надати кредит на $20 млрд

Видання пише, що переговори щодо кредиту пришвидшуються через побоювання, що в разі перемоги на виборах у США Дональда Трампа, допомога Вашингтону Києву може бути припинена.

Країни G7 протягом декількох місяців ведуть переговори щодо структури кредиту в розмірі $50 млрд, узгодженого в червні. Донедавна очікувалося, що сума, яку надасть Вашингтон, буде меншою, ніж планувалося спочатку.

Однак у п’ятницю посадовці США повідомили своїм колегам з G7, що Вашингтон надасть близько $20 млрд. За їхніми словами, це стане можливим, навіть якщо ЄС не вдасться переконати прем’єра Угорщини Віктора Орбана зняти вето на продовження санкцій ЄС – умова, якої вимагає Вашингтон.

За словами двох співрозмовників, міністри фінансів G7, які зберуться у Вашингтоні 25 жовтня в кулуарах засідань МВФ і Світового банку, мають оприлюднити заяву з розподілом і структурою кредиту.

За словами одного з джерел, обізнаного з переговорами, остаточної домовленості ще не досягнуто, оскільки США досі консультуються з членами Конгресу та Україною щодо того, як буде погашатися кредит.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, у червні лідери країн G7 погодили надання Україні $50 млрд фінансування за рахунок доходів, які отримують від заморожених російських активів. Кошти підуть на оборону, бюджет та відновлення.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-19 19:19:59