Україна і світ

Знають, звідки на них летять КАБи: як змінилася думка жителів Курщини

Фото: Getty Images

У населення Курської області, яке з серпня не має доступу до російської пропаганди, кардинально змінилася думка – є розуміння, звідки насправді летять КАБи.

Про це розповів в ексклюзивному коментарі Фактам ICTV пресофіцер одного з підрозділів ЗСУ на Курському напрямку Олексій Дмитрашківський.

Російські КАБи відкрили очі жителям Курської області

– Все дуже змінюється. Люди кожного дня потерпають від обстрілів. Наприклад, село Свердликове, яке вже фактично знищено, вчора пережило 9 КАБів. Напередодні було близько 14 авіаційних вильотів і дев’ять із 32-х авіабомб було випущено саме по цьому селу, – наголосив він.

І пригадав, що коли сам перебував на Курщині, однієї вулиці взагалі вже не було, інша була зруйнована на 80%, одна – на 30%, а зараз обстріли поступово переміщаються на село Лебедівку, Гуєве та Козачу Локню.

– Скрізь знаходяться люди, ми щодня з ними працюємо. На сьогодні я хочу сказати, що  риторика людей змінилася кардинально. Люди розуміють, звідки летять ракети, звідки відбуваються обстріли і вслух про це кажуть, – пояснив Дмитрашківський.

За його словами, дуже багато родичів, які звертаються до нас з приводу пошуку своїх рідних і близьких, просять пояснити їм, що відбувається.

– Тобто вони зі свого боку вже оббили всі пороги: були і в Червоному хресті Росії, і звертались до президента, і в Міноборони, і в інші міжнародні організації – і скрізь отримали відмову, – додав він.

Сили оборони України продовжують операцію на Курському напрямку. За даними Генштабу, за минулу добу росіяни завдали 36 авіаударів, застосувавши 54 керовані авіабомби, а також здійснили понад 200 обстрілів.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 969-ту добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та на карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-19 15:32:57