Львівський портал

Син глави Хмельницької МСЕК почав позбуватися свого бізнесу після звільнення, – розслідування

Олександр Крупа, син керівниці Хмельницької обласної МСЕК Тетяни Крупи, яка зараз перебуває під вартою у київському СІЗО за підозрою у незаконному збагаченні, почав активно позбуватись бізнесу. Про це йдеться в розслідуванні журналістів NGL.media.

Останні 8 років Тетяна, Володимир та Олександр Крупи є власниками компанії «Солар-Інвест», яка займається виробництвом електроенергії сонячними панелями. За 2023 рік ця компанія задекларувала 1,6 млн гривень чистого доходу. Для встановлення сонячних панелей сім’я скуповує земельні ділянки в області.

Загалом у Крупів та їхніх родичів дуже багато не так житлової чи комерційної нерухомості, як саме земельних ділянок. Усього ця сім’я володіє майже 63 га. Частину цієї землі у них орендують великі фермерські господарства, на інших встановлені сонячні панелі «Солар-Інвест».

Також Олександр Крупа володіє у Хмельницькому квартирою площею 67 квадратних метрів. Прикметною ця квартира є тим, що купив він її у 2012 році за програмою молодіжного кредитування і досі виплачує за неї кредит приблизно тисячу гривень на місяць.

Крім того, у квітні 2023 року Катерина Крупа разом зі своїм чоловіком Олександром та хмельницьким підприємцем Андрієм Кримінським стала засновницею польської компанії Novis Food, зареєстрованої у Вроцлаві. За документами, компанія може займатися продажем молочної продукції й ресторанною діяльністю.

Після звільнення з Пенсійного фонду Крупа почав продавати свій бізнес, зокрема дві будівельні компанії – «Вест-Естейт» та «Естейт Плюс».

Хмельницька волонтерка Тетяна Юзепчук, яка товаришує з Олександром Крупою, не вірить, що він та його мати дотичні до корупційних оборудок. Вона каже, що Крупи активно та багато допомагали військовим. Проте на уточнююче питання журналістів NGL.media, що означає «багато» і чи можна це бодай якось порівняти з купами вилученої під час обшуків готівки, Юзепчук каже, що воліє дочекатися рішення суду у цій справі.

«Я можу сказати, що ці люди дуже багато допомагали. Я б не хотіла оцінювати, поки немає рішення правоохоронців. І щодо допомоги ухилянтам, то це ще треба довести. Я не знаю, як це коментувати», – каже вона.

Як повідомляв Львівський портал, на початку жовтня у Хмельницькому на масштабній корупційній схемі затримали керівницю МСЕК і її сина, посадовця обласного управління Пенсійного фонду. Вони за гроші оформляли фіктивну інвалідність військовозобов’язаним.

Під час обшуків у фігурантів знайшли майже 6 млн доларів готівкою, купи грошей були сховані по всіх шафах і шухлядах. При цьому очільниця МСЕК викинула через вікно дві сумки, напаковані 0,5 млн доларів.

Згодом посадовців МСЕК спіймали у Рівному. Вони за 15-20 тисяч доларів встановлювали фейковий діагноз військовозобов’язаним.

Крім того, на Хмельниччині виявили 50 прокурорів-інвалідів, які можуть бути замішані в схемі голови МСЕК. Їх список можна переглянути за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Facebook/Олександр Крупа

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-19 17:21:37