Україна і світ

У ЗСУ попередили блогерів та ЗМІ про відповідальність за фейки про ТЦК

Фото: Depositphotos

Представники українського медіа – преса та блогери – можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за поширення неправдивих фактів щодо діяльності ТЦК та СП.

Про це повідомили у Сухопутних військах України на Facebook.

Фейки про ТЦК та СП – реакція ЗСУ

Українські військові зазначили, що у період мобілізації у 2024 році почастішали випадки поширення спотвореної та не перевіреної інформації, спрямованої на підбурювання та розхитування та, як наслідок, зрив мобілізації громадян України до лав Сил оборони.

—Будь-які спотворення та маніпулятивні тлумачення вимог чинного законодавства України щодо мобілізаційних заходів або поширення неправдивої (компрометуючої) інформації, спрямованої на підрив заходів безпеки держави в цілому, надання будь-яких оціночних суджень без чіткої їх аргументації та достовірних фактів та їх поширення через різні канали служать лише однієї єдиної мети – підривати довіру суспільства до державних інститутів та Сил оборони в цілому, – зазначено в повідомленні.

Командування Сухопутних військ наголошує: в Україні діє законодавство, відповідно до компетентних органів можуть порушувати стосовно таких осіб кримінальні провадження із захисту законної діяльності Сил оборони.

Таким чином, спекулятивні дії в інформаційному просторі, які полягають у прямих звинуваченнях нібито не законних дій представників ТЦК та СП, перевірятимуть правоохоронні органи в межах їх повноважень та компетенцій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Водночас усі наявні порушення з боку самих ТЦК та СП не залишаються без належної оцінки та контролю з боку командування Сухопутних військ. У кожному випадку надається належна правова оцінка з усіма санкціями, які передбачає чинне законодавство, – резюмували у ЗСУ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-19 20:10:41