Україна і світ

Міністри оборони G7 підтримали шлях України до членства у НАТО

Глави Міністерств оборони держав Групи семи (G7) виступили із підтримкою України на її шляху до членства в Організації Північноатлантичного альянсу.

Це випливає з комюніке, яке було оприлюднено 19 жовтня за підсумками зустрічі міністрів G7 в Неаполі, Італія.

G7 виступають за членство України в НАТО

– Ми підкреслюємо наш намір продовжувати надавати допомогу Україні, включаючи військову допомогу в короткостроковій і довгостроковій перспективі. Ми підтримуємо Україну на її незворотному шляху до повної євроатлантичної інтеграції, включаючи членство в НАТО, – йдеться у повідомленні.

Очільники оборонних відомств додають, що на сьогодні важливо і надалі надавати підтримку у навчанні та тренуванні Сил оборони України ,як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективах.

У комюніке додається, що доходи, отримані від знерухомлених російських суверенних активів, що знаходяться в ЄС, будуть спрямовані на підтримку України, в тому числі військову, бюджетну та відновлювальну допомогу в короткостроковій та довгостроковій перспективі.

Додається, що у засіданні міністрів взяв участь міністр оборони України Рустем Умєров, голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель та генсек НАТО Марк Рютте.

Україна закликала G7 прискорити військові поставки

Умєров на своїй сторінці у Facebook подякував колегам з G7 та розповів деталі зустрічі.

– Говорили про розвиток оборонної промисловості України, Європи та світу. Запропонував партнерам інвестувати в наш ОПК. Відкриття виробництв в Україні пришвидшить постачання зброї та боєприпасів, – написав український міністр оборони.

Очільник МОУ додав, що зустріч міністрів оборони G7 стала першою за 51 рік для обговорення безпеки у світі.

– Поінформував про ситуацію на фронті та представив План перемоги президента. Закликав прискорити постачання обіцяної допомоги, що є критично важливим для захисту цивільних та наших військових. Також наголосив на необхідності активної участі союзників у навчанні наших бригад та укомплектуванні сучасною зброєю, – написав він.

Умєров резюмував своє повідомлення фразою: “Автократії не бояться ескалації, тому наші рішення мають бути сміливими“.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Рустем Умєров

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-19 22:42:12