Україна і світ

Від війни постраждала третина лісів, збитки екосистемам України сягнули $65 млрд – Шмигаль

Через російську агресію збитки для екосистем України становлять $65 мільярдів. Під загрозою опинились 35% біорізноманіття України.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в Гельсінках, на Конференції з обговорення пункту 8 Екологічна безпека Формули миру.

Агресія РФ завдала збитків екосистемам на $65 млрд

– Нинішні збитки українським екосистемам оцінюються в $65 млрд. Третина українських лісів та 20% природоохоронних територій України уже постраждала від війни. Під загрозою опинилося 35% біорізноманіття Європи, яким володіє Україна, – написав він.

Очільник українського уряду повідомив, що перед Україною та партнерами стоїть необхідність виробити спільне бачення того, як захистити природу та життя людей.

– Україна готова розробляти спільне бачення та конкретні кроки на цьому шляху, застосовуючи принцип “ворог повинен заплатити”, – додав Шмигаль.

Зокрема, прем’єр поділився на конференції декількома ключовими завданнями, щодо яких потрібно узгодити спільну стратегію:

  • відстеження, реєстрації та звітування щодо всіх екологічних наслідків, впливів, втрат і збитків війни російського агресора в Україні;
  • збір цінних відгуків високого рівня та технічних коментарів від партнерів України;
  • напрацювання наступних спільних кроків для притягнення російського агресора до відповідальності за всі екологічні злочини, які були здійснені проти України.

Денис Шмигаль наголосив, що екологічна безпека є передумовою економічного та соціального розвитку України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Денис Шмигаль

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-20 00:03:41