Україна і світ

Хакери РФ запустили фейковий чат-бот Резерв+ через Telegram: у Міноборони відреагували

Фото: УНІАН

У Міноборони попередили про ймовірний злам застосунку Резерв+ російськими хакерами.

Тепер вони надсилають повідомлення користувачам, використовуючи фейковий чат-бот в Telegram.

Злом Резерв+ – реакція Міноборони

У зв’язку з цим українське оборонне відомство зазначило, що у травні 2024 року, коли Резерв+ тільки-но був запущений у роботу, технічна підтримка здійснювалася, в тому числі й через Telegram, що на той момент було загальноприйнятою практикою для багатьох сервісів.

— Однак потім ми відмовилися від цього каналу, оскільки не могли гарантувати безпеку даних у рамках цієї платформи. Чат-бот був видалений з програми, а також видалено альфа-ім’я бота.

Однак це створило можливість для проросійських шахрайських груп, які скористалися колишнім альфа-ім’ям для створення нового фейкового бота, – пояснили у Міноборони.

Як тільки розробники застосунку Резерв+ отримали інформацію про розсилку сторонніх файлів через чат-бот, вони звернулися до Telegram для його видалення.

За вказаним посиланням створення облікового запису більше неможливо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Важливо наголосити, що це жодним чином не вплинуло на безпеку застосунку Резерв+. Всі дані користувачів передаються до реєстру Оберіг виключно у зашифрованому вигляді. Сам Резерв+ не зберігає жодних даних про користувачів, – зазначили в Міноборони.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-19 23:08:30