Суспільне мовлення

Була загроза ампутації руки: у Львові хірурги 9 годин оперували військового

Львівські хірурги врятували від ампутації руку 40-річному військовослужбовцю Ігорю Сидоряку. Він отримав важке поранення під час гранатометного обстрілу в районі Куп’янська. Операція тривала 9 годин.

Історію пацієнта розповіли у Першому медичному об’єднанні Львова.

Військовослужбовець Ігор Сидоряк потрапив до лікарні з відкритим переломом плечової кістки та масивним дефектом м’яких тканин — близько 23 см, розповіла лікуюча лікарка Ігоря, Анастасія Кулинич.

“Така обширна рана — це пряма загроза ампутації. Однак, за останні півтора роки наші реконструктивні хірурги вже багато разів мали справу з такою травмою. Тому добре знали, що робити. Лікарі зіставили ліву плечову кістку захисника та зафіксували її пластиною. А тканинний дефект закрили ротаційним клаптем найширшого м’яза спини”, — розповідає Анастасія Кулинич.

Метод полягає у тому, що дефект м’яких тканин закривають клаптем м’яза на судинній ніжці. Щоби відновити кровопостачання, від хірургів вимагається ювелірна точність, кажуть у медзакладі.

Керівник напрямку хірургія Центру “Незламні” Гнат Герич розповів, що оперували військовослужбовця 9 годин. Втручання минуло успішно.

“Клапоть прижився, рана гоїться, а пацієнт почувається добре”, — додають у медичному закладі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Центрі “Незламні” від початку повномасштабного вторгнення провели 35 подібних операцій.


Джерело: Суспільне мовлення України