Суспільне мовлення

Бригади із Львівщини розповіли про відновлення будинків на Херсонщині

Бригади із Львівщини відновлюють будинки на Херсонщині, зокрема у селах Таврійське та Біла Криниця. Там багато будівель пошкоджені внаслідок російських атак.

Як повідомили у пресслужбі Львівської ОВА, відновлюють будинки у межах проєкту “Пліч-о-пліч”.

Робітникам із Львівщини вдалося відремонтувати усі пошкоджені дахи на одній із вулиць села Таврійське. Як розповів представник будівельної бригади Богдан Заканич, процес тривав п’ять тижннів.

“Багато з покрівель у селі є посіченими осколками ворожих ракет, тому роботу потрібно було провести до настання сезону дощів. Надалі ми плануємо міняти вікна та двері, тому наша робота тут продовжуватиметься до повного відновлення”, — каже Богдан Заканич.

Інша бригада із Львівської області відновлює будинки у селі Біла Криниця. Представник будівельної бригади Ігор Іванов розповів, що населений пункт налічує понад 100 будинків. Вікна та двері у понад 50% з них уже відновили.

“Наша бригада відновила пошкоджені вікна та двері у 56 обʼєктах, тому хлопці повернулися назад. Зараз ми очікуємо на іншу бригаду, котра виїде на заміну дахів та покрівель”, — каже Ігор Іванов.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До проєкту “Пліч-о-пліч” долучилися 15 областей України. Вони допомагають окремим громадам Херсонщини відбудувати пошкоджене житло та соціальні об’єкти.


Джерело: Суспільне мовлення України