Суспільне мовлення

У львівській “Домівці” поселилися дикі поросята, яких врятували від притравочної станції

У Львові, в Домівці врятованих тварин, поселилися двоє диких поросят. Тварин врятували від мисливця, який хотів їх продати для притравочної станції. Про це Суспільному розповіла працівниця “Домівки” Вікторія Стахів.

Двох тритижневих самок врятували від мисливця зі Сколівського району: він їх вполював разом з мамою.

“Мисливець мав намір продати їх для притравочної станції. Але місцева мешканка викупила малят та передала їх нам”, — каже працівниця “Домівки”.

Зараз тварини перебувають на карантині. Через 14 днів вони переїдуть на іншу локацію притулку, де для них уже готують спеціальний вольєр з умовами, наближеними до життя у дикій природі. За словами Вікторії Стахів, поросят з часом, коли вони виростуть, планують випустити у дику природу.

“Їхній вольєр буде дуже великий, схожий до природного заповідника, з деревами та з усім середовищем, яке їм необхідне”, — говорить жінка.

Поросята житимуть у “Домівці” поки не виростуть. Фото “Домівки врятованих тварин”

Працівники “Домівки” намагаються якомога менше контактувати з новоприбулими поросятами, аби вони не звикали до людей. Їх не гладять, не чухають за вушком і з ними не спілкуються. Навіть не дають імен.

“На притравочній станції на них очікувала жахлива доля: там собак вчать полювати на тварин. У нас вони гарно їдять, добре та швидко бігають. Якщо вони залишаться достатньо дикими, то ми їх випустимо в природу”, — додає Вікторія Стахів.

Дорослих поросят випустять в дику природу

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дорослих поросят випустять в дику природу. Суспільне Львів


Джерело: Суспільне мовлення України