Суспільне мовлення

На Львівщині влаштували змагання з риболовлі для поранених військових

На Львівщині для поранених ветеранів влаштували змагання з риболовлі на озері у Звенигороді. Подію організували благодійники як елемент реабілітації. Загалом участь у змаганні взяли близько 40 ветеранів із різних реабілітаційних центрів на Львівщині. Як це було, дізнавалося Суспільне.

Біля озера зібралися учасники змагання із риболовлі. Частина із них взяла у руки вудочки вперше. Натомість Валерій Неваленний із Сумщини до поранення та ампутації ноги займався риболовлею професійно.

“Секрети – треба перше правильне місце для того, щоб ловилась риба. А для цього добре підходять гілки з дерев, кущики. Там, де може сховатись дрібна риба. Треба виграти. Ми такі із Сум – любимо вигравати”, — каже чоловік.

Валерій Наваленний. Суспільне Львів

Костянтин Пастухов востаннє ловив рибу в дитинстві. Але за 15 хвилин витягує вже сьому рибину.

“Були карасі, краснопірки, верховодки. Головне, коли наживляєш наживку, дати їй команду, що рибка повинна прийти до мене. Закидаєш — і вона зараз прийде”, — розповідає учасник змагань.

Костянтин Пастухов

Костянтин Пастухов. Суспільне Львів

Ветеранів поділили на групи. Кожна із них має близько години, аби зловити якомога більше риби, розповідає організатор змагань Андрій Ханас.

“Щоб хлопцям зарахувалася та риба, її треба насамперед піймати. Зафіксувати, показати судді. І тоді їхній результат вже вносять в список. Вже після цього визначимо переможця. Для змагань це досить непогані результати. На змаганнях рідко коли ловиться велика риба з берега. Але зважаючи на погоду, сьогодні риба клює досить непогано”, — зазначає Андрій Ханас.

Змагання з риболовлі

Змагання з риболовлі. Суспільне Львів

Таке поєднання змагання та відпочинку – це позитивні емоції для тих, хто має поранення, розповідає керівниця напрямку реабілітації благодійного фонду “Із янголом на плечі” Христина Хлопіцька.

“Це один із видів реабілітації для хлопців. Вони двічі на місяць виїжджають на водойму половити рибу. Для них – це спосіб змінити обстановку в першу чергу, поспілкуватися між собою на природі, відпочити. Як і всі чоловіки вони люблять ловити рибу. В нас є вже такі рибалки, які приїжджають вже зі своїми вудочками”, — каже Христина Хлопіцька.

Загалом участь у змаганні із риболовлі взяли близько сорока учасників. Такі змагання проводитимуть для поранених підопічних реабілітаційних центрів на Львівщині допоки дозволятиме погода.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело: Суспільне мовлення України