Суспільне мовлення

На Львівщині відремонтували міст, який 15 років тому зруйнувала повінь

На Львівщині відремонтували та відкрили для проїзду міст на дорозі “Мшанець-Стрілки”. Переправу у 2008 році зруйнувала повінь.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Ремонтні роботи розпочали у 2021 році, проте призупинили через повномасштабне вторгнення.

“Однак вже цього року завершили всі необхідні роботи для відновлення моста довжиною 36 метрів, який має важливе значення для регіону. Адже забезпечує сполучення між населеними пунктами Стрілківської територіальної громади та державною автомобільною дорогою Н-13 Львів — Самбір — Ужгород”, — говорить керівник департаменту дорожнього господарства Львівської ОВА Орест Шуліковський.

Міст на дорозі “Мшанець-Стрілки”. Фото: Львівська ОВА

В межах капітального ремонту підрядна організація провела комплекс робіт, зокрема: влаштування фундаментів з буронабивних паль, влаштування нових опор моста, сейсмоупорів, прогонових будов із збірних залізобетонних конструкцій, встановлення монолітних залізобетонних перехідних плит, укріплення конусів насипу монолітним бетоном, влаштування деформаційних швів, гідроізоляції, водовідведення, асфальтобетонного покриття, облаштовано тротуари та металеве перильне огородження, нанесено горизонтальну дорожню розмітку.

Вартість робіт — приблизно 20 млн грн. Гроші виділили з державного дорожнього фонду.

Що відомо про дорогу “Мшанець-Стрілки”

16 червня 2020 року в селі Стрілки, Старосамбірського району, на Львівщині, мешканці довколишніх сіл перекрили дорогу. Люди вимагали, аби відремонтували 15 кілометрів дороги. За їхніми словами, дорогу не ремонтували 30 років. Також її зруйнувала повінь у 2008. У травні 2020 року мешканці села Галівка, що у Старосамбірському районі, зняли відео, де вони садять картоплю на дорозі. Зробили це, щоб привернути увагу влади до бездоріжжя. Участь у зйомці взяли діти із села Галівка. Також кліп про аварійну дорогу між селами Мшанець та Стрілки знімали у березні 2019 року.

Ремонтні роботи на дорозі “Мшанець-Стрілки” розпочали у 2021 році, але припинили через повномасштабне вторгнення. Ремонт мосту розпочали знову у травні 2022 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

.


Джерело: Суспільне мовлення України