Україна і світ

Звернення Зеленського – від 21 квітня 2024 року ВІДЕО ОНЛАЙН

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський розповів про доповіді головнокомандувача та міністра оборони щодо ключових напрямках на Донеччині та уражень цілей на окупованих територіях. А також наголосив на важливості оперативного рішення Сенату США щодо підтримки України.

Про це йдеться у зверненні глави держави у неділю, 21 квітня.

Зеленський повідомив, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів про найбільш гарячі точки фронту.

Зараз дивляться

— Часів Яр та інші ключові напрямки на Донеччині: Покровський, Курахівський, а також Харківщина – Купʼянський напрямок. Наші позиції, наші результати. Я дякую кожному солдату, кожному командиру, усім нашим бойовим підрозділам, які дійсно влучні та стійкі, – сказав президент.

Він наголосив, що російська армія повинна нести втрати щодня, і кожен такий день російських втрат наближає для нас такий потрібний мир.

У розмові з міністром оборони Рустемом Умєровим ключовим питанням було ППО. Президент зазначив, що ми робимо все можливе, контактуємо з усіма можливими партнерами, щоб збільшити захист неба – збільшити кількість та якість систем ППО в руках наших воїнів.

За його словами, кожен лідер і кожна країна, які в цьому допомагають, є справжніми рятівниками життя.

Зеленський про рішення Сенату

Президент зазначив, що продовжуються контакти з американською стороною на всіх потрібних рівнях.

— Для нас дуже важливе тепер оперативне рішення Сенату на підтримку українського пакета. Тож і на рівні Офісу, на рівні наших дипломатів активно працюємо, щоб був позитив політичний, у швидкому затвердженні пакета, а також і позитив у самому пакеті – його правильне наповнення, наповнення саме тим, що так очікують наші воїни на фронті.

Зеленський додав, що час між політичними рішеннями й реальними ураженнями ворога на фронті, між затвердженням пакета й силою наших хлопців – має бути максимально коротким.

—  Фронтове ППО потрібне так само, як і захист нашим містам і селам. Наші далекобійні можливості. Наша артилерія. Наші можливості розширювати простір нашого контролю. Зараз кожен день важливий – важливий у комунікації, у політиці, у логістиці, – наголосив президент.

Він подякував США та кожному нашому партнеру у світі, хто так само, як і в Україні, розуміє спільні можливості, спільні завдання.

Зеленський додав, що всіма методами разом маємо зупиняти російський терор, обмежувати російський потенціал війни та примушувати Путіна визнати очевидне – визнати, що ця війна нічого йому не дасть.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-21 17:59:09