Україна і світ

Звернення Зеленського до лідерів G7 від 24 лютого 2024 – відео онлайн

Фото: Офіс президента

Країни Великої сімки (G7) знають, якої саме військової допомоги потребує Україна. Офіційний Київ розраховує на вчасність цієї допомоги.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, звертаючись до лідерів Великої сімки (G7) у другу річницю повномасштабної війни РФ проти України.

– Ви дуже добре знаєте все, що нам потрібно, щоб захистити наше небо, зміцнити нашу армію на суші. І ви знаєте все, що нам потрібно для підтримки та продовження нашого успіху в морі. І ви чудово знаєте, що все це нам потрібно вчасно, і ми розраховуємо на вас, – повідомив Зеленський.

Зараз дивляться

Президент додав, що в другу річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну світ має пам’ятати: імперські амбіції та реваншизм можна перемогти лише разом із тими, хто ними заражений.

Це відкриває простір для справжньої безпеки та розвитку демократії.

— Ми розпочинали цей тиждень два роки тому, ще не знаючи, які випробування будуть перед нами. Але зараз ми можемо чітко сказати, що нашого лідерства достатньо, щоб відновлювати безпеку. Коли провідні демократії світу справді рішучі, ця рішучість долає всі виклики.

Ми вже змогли багато зробити, і світ відчуває, що Путін може програти війну, – наголосив український лідер.

Зеленський зазначив, що коли агресор програє, це означатиме, що перемогу здобула “вся глобальна спільнота народів і міжнародне право”. Він уточнив, що союзники мають це забезпечити.

Джерело: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-24 20:05:50