Суспільне мовлення

Зустріч з випускниками: Львівський університет проводить онлайн-аукціон на потреби армії

У Львівському національному університеті імені Івана Франка проводять онлайн-аукціон на підтримку армії. Кожен охочий може купити зустріч із відомими випускниками вишу. Усі гроші з аукціону скерують на потреби військовослужбовців.

Як розповів Суспільному проректор Віталій Кухарський, ті, хто зробить донат, зможуть поспілкуватися з письменниками, блогерами, політиками, артистами, викладачами, а також з ректором університету.

“Є ідея назбирати максимум коштів для того, щоб підтримати наших працівників, які зараз на фронті, наших студентів, які на фронті, і наших випускників, які на фронті. В нас кожного дня, кожного тижня приходить маса запитів, власне, від цих людей. Все відбувається зараз онлайн. А процедура зустрічей насправді не прописана. Її буде вирішувати індивідуально кожна людина з тою людиною, яка готова з нею зустрітися”, — каже Віталій Кухарський.

Серед лотів — зустріч зі співзасновницею книжкового “Видавництва старого лева” Мар’яною Савкою. Вона каже, що може зустрітися не лише у Львові, а й у Києві, Франкфурті чи Парижі, де перебуватиме з робочими візитами.

“Кожен на своєму рівні, в міру своїх можливостей, але може допомагати. Ну точно нема людини, яка не могла би допомагати армії. Такого не буває. Ми можемо говорити на різні теми, не обов’язково на літературні чи книжкові. Можемо поговорити про наше місто, про ці часи”, — говорить Мар’яна Савка.

Мар’яна Савка. Суспільне Львів

Також участь в аукціоні підтвердили деякі блогери. Львівський мандрівник Орест Зуб — один з них. Він був амбасадором Львова у минулі роки. А зараз відвідує інші країни, як він каже, не заради подорожей, а з “неофіційною дипломатією”.

“Я думаю, що ми можемо вживу зустрітися, я ціную живе спілкування. Ну і буду радий допомогти чим можливо, в межах моєї компетенції. Я думаю, формат подорожей зараз не є найбільш актуальний. Зокрема, я фокусуюсь тепер на питаннях міжнародних відносин і залучення підтримки світової до України. І я думаю, в цій площині і можемо поговорити”, — каже Орест Зуб.

Орест Зуб

Орест Зуб. Суспільне Львів

Аукціон спрямований на підтримку викладачів і студентів університету, які зараз на фронті. Олексій Каленіченко — колишній очільник студентського уряду. А зараз – офіцер Збройних сил. З ним можна виграти онлайн-зустріч.

“Мені здається, участь військових в якості “лотів” — це може бути корисно для обидвох сторін. Тому що, по-перше, це терапія. Це – проговорити і зруйнувати ту стіну, яка може бути між військовим і цивільними. Я переконаний, що маленьких донатів не існує. І чим більше є ініціатив, які підтримують українську армію, тим однозначно швидше настане наша перемога”, — розповідає військовослужбовець.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Благодійний аукціон триватиме до 11 жовтня. До цього часу можна підвищувати свою ставку, щоб купити лот.


Джерело: Суспільне мовлення України