Україна і світ

Фунчоза: швидкі рецепти з куркою, овочами та морепродуктами


Ділимося рецептом приготування фунчози.

Це дуже ароматна азійська страва, смак якої чудово доповнюють інші продукти. Так, фунчозу можна приготувати з куркою, овочами або морепродуктами.

Який би склад під час приготування фунчози ви не обрали, вийде дуже смачно та апетитно. Така страва стане корисним ситним рішенням для обіду або вечері.

Як приготувати фунчозу з морепродуктами

Фунчоза з морепродуктами

Замість морепродуктів-асорті, візьміть креветки (300 г). Для цього рецепту їх необхідно почистити та відварити або розморозити.

Інгредієнти:

  • фунчоза – 100 г
  • морепродукти варено-морожені (морський коктейль) – 180 г
  • перець болгарський – 1 шт.
  • часник – 2 зубки
  • цибулина (невелика) – 1 шт.
  • соєвий соус – 60 мл
  • сіль, мелений чорний та червоний перець, коріандр, мускатний горіх – до смаку
  • олія – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Морепродукти розморожуємо і промиваємо, викладаємо на друшляк. Потім перекладаємо в миску, поливаємо соєвим соусом.
  2. Почищену цибулину нарізаємо тонкими півкільцями. Часник пропускаємо через прес.
  3. М’якоть болгарського перцю нарізаємо смужками.
  4. Фунчозу викладаємо в миску, заливаємо 300 мл гарячого окропу, накриваємо кришкою і залишаємо на 5 хвилин.
  5. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо цибулю і перець. Смажимо, помішуючи, 4 хвилини. Потім додаємо часник.
  6. Фунчозу перекладаємо на друшляк і даємо воді повністю стекти.
  7. Викладаємо фунчозу і морепродукти у сковороду з овочами. Посипаємо спеціями та готуємо, гарно перемішавши, орієнтовно 2 хвилини. Подаємо страву теплою.

Фунчоза з овочами – рецепт вегетаріанської страви

Фунчоза з овочами

Чудова страва для тих, хто дотримується вегетаріанського типу харчування, тримає пост або на дієті зі зниження ваги.

Інгредієнти:

  • фунчоза – 200 г
  • морква по-корейськи – 120 г
  • зелена цибуля (пірʼїнки) – пучок
  • часник – 1 зубок
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • сік лимона – 1 ч. л.
  • сіль, мелений чорний та червоний перець воний перець – до смаку

Приготування:

  1. Підготовлену фунчозу викладаємо в миску та поєднуємо з морквою по-корейськи.
  2. У сковороді розігріваємо олію, додаємо спеції та пропущений через прес часник, перемішуємо і знімаємо з плити.
  3. Фунчозу з морквою поливаємо ароматною олією та соком лимона, додаємо нарізану зелену цибулю та гарно перемішуємо.
  4. Накриваємо миску кришкою і поміщаємо на 1-2 години у холодильник.
  5. Подаємо закуску холодною або кімнатної температури. Смачного!

Як приготувати фунчозу з куркою

Фунчоза з куркою

Фунчоза та смажене куряче філе – гармонійне поєднання. Але овочі повинні бути обов’язково.

Інгредієнти:

  • фунчоза – 150 г
  • куряче філе – 1 шт.
  • зелень та зелена цибуля – до смаку
  • перець солодкий – 1 шт.
  • огірок свіжий – 1 шт.
  • кунжут смажений – 1 ч. л.
  • олія – 2 ст. л.
  • соєвий соус – 3 ст. л.
  • сіль, мелений чорний перець, паприка, гранульований часник – до смаку

Приготування:

  1. Локшину запарюємо окропом, залишаємо на 5 хвилин, воду зливаємо.
  2. У сковороді на олії смажимо нарізане куряче філе до напівготовності.
  3. Додаємо нарізаний смужками солодкий перець та огірок. Готуємо 5 хвилин.
  4. Потім додаємо усі спеції, фунчозу, кунжут та соєвий соус. Перемішуємо та тримаємо на вогні ще 1 хвилину.
  5. Страву посипаємо нарізаною зеленню та зеленою цибулею. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Depositphotos

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-26 20:58:00