Україна і світ

Знахідкам близько 50 років: у забутій шафці космонавтів знайшли унікальні речі


Космічний центр Г’юстона виявив десятки предметів у закритій шафці космічної станції Skylab. Близько 50 років знахідки не бачили сонячного світла.

У центрі Г’юстона виявили “космічний” секрет

Аптечки, харчі та аудіокасети лежали в шафці для зберігання навчальних моделей Skylab, повз яку проходили відвідувачі десятиліттями.

Директор сховища і куратор космічного центру Г’юстона Пол Спан заявив, що вони не уявляли, скільки цікавих речей вдасться знайти.

Skylab була першою американською космічною станцією. Тренувальний модуль Skylab 1-G розташований у Космічному центрі Г’юстона і повністю ідентичний з оригінальною станцією.

Тренування перед подорожжю в космос у ньому проходили аж три екіпажі.

Співробітники центру спробують з’ясувати, чому серед знайдених аудіокасет є добірки класичної музики. Що стосується медичних наборів, то один із них повністю цілий. Представники центру заявили, що шукати інші артефакти серед посадкових модулів та інших апаратів не планують.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Космос також таїть величезну кількість секретів – нещодавно вчені з’ясували, де на Марсі може бути позаземне життя. Вважається, що його потрібно шукати під шарами льоду, де могла розтанути вода. Саме Сонце могло допомогти потенційним живим організмам.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 13:22:58