Україна і світ

Що робити із зеленими помідорами: ідеї та рецепти на зиму


Зелені помідори – актуальний овоч, особливо пізньої осені. Що робити із зеленими помідорами – вони можуть стати основою для смачної заготівлі на зиму чи апетитним доповненням до багатьох страв.

Отже, усе про зелені помідори та рецепти їх приготування – читайте в матеріалі.

Зелені помідори – це не лише незрілі плоди звичайних сортів, але й стиглі плоди спеціальних зелених сортів томатів. Вони мають різний колір від світло-зеленого до темного, з хрумкою текстурою та цікавим смаком: терпким, солодкуватим і злегка гострим.

Що робити із зеленими помідорами на зиму і не тільки

Ми знайшли чудові рецепти приготування страв з зелених помідорів. Усі вони не складні та цікаві у приготуванні. Вибір за вами!

  • Мариновані зелені помідори. Це один із найпопулярніших способів використання зелених томатів. Маринад із часником, кропом і перцем додає їм пікантного смаку.
  • Смажені зелені помідори. Цей рецепт з американської кухні. Просто нарізані кружальцями помідори посоліть, обваляйте в борошні чи панірувальних сухарях і обсмажте до приємного кольору з обох боків. Смажені зелені помідори стануть чудовим перекусом або гарніром до страв. Подайте з соусом.

Перший рецепт смажених зелених помідорів був опублікований у 1877 році в Чикаго. З того часу страва стала однією з найулюбленіших у багатьох американських родинах.

  • Зелені помідори в салатах. Ви можете додавати нарізані зелені помідори в осінні салати. Їхній свіжий і трохи кислуватий смак прекрасно поєднується з м’ясом, сиром і овочами.
  • Закуска із зелених помідорів з часником. Ще одна традиційна українська ідея – зробити гостру закуску з зелених помідорів. Достатньо дрібно нарізати томати, додати часник, перець та трохи оцту (можна яблучного) – і пікантна закуска готова.
  • Фаршировані зелені помідори. Це цікава і незвична страва, яка стане приємним додатком до будь-якої другої страви. Можна наповнити помідори різними начинками: овочі, зелень, горіхи.
  • Українські господині завжди знаходили способи використовувати навіть недозрілі помідори. У селі, наприклад, часто роблять квашені помідори в дерев’яних діжках, що стають ідеальною закускою до зимових свят.
  • Варення із зелених помідорів. Так, ви не помилка! Зелені помідори можуть стати основою для солодкого варення. З додаванням цукру та спецій вони перетворюються на ніжний, злегка карамелізований десерт.

Зелені помідори: рецепти перевірені часом

Хоча може здатися, що зелені томати добре тримають форму, заморожувати їх – не найкраща ідея. Після розморожування помідори втрачають свою хрумкість і смакові якості.

Зелені помідори з цибулею та морквою на зиму

Ця заготівля має чудовий смак і текстуру.

Інгредієнти:

  • зелені помідори, цибуля – 1 кг, морква, цукор, сіль, олія, оцет

Рецепт приготування зелених помідорів тут.

Помідори по-корейськи: рецепт салату на зиму

Ця страва з зелених помідорів – гармонійний мікс пікантного, солодкого та гострого смаків. Буде смачно!

Помідори по-корейськи на зиму

Інгредієнти:

  • помідори зелені – 2 кг
  • морква – 750 г
  • часник – 5-7 зубків
  • цукор – 150 г чи до вашого смаку
  • олія – 120-150 мл
  • оцет 9% – 130 мл (регулюйте залежно від кислоти помідорів)
  • чорний мелений перець – 1/2 ч. л.
  • духмяний перець (горошини) – 7-10 шт.
  • сіль – 2 ст. л.
  • приправа для корейської моркви – 20 г

Приготування:

  1. Промиті томати нарізаємо скибочками, а моркву натираємо на тертці для корейської моркви. Почищені зубки часнику пропускаємо через прес.
  2. У великій каструлі змішуємо підготовлені овочі. Посипаємо цукром, сіллю, усіми спеціями. Додаємо горошини духмяного перцю. Перемішуємо та поміщаємо у холодильник маринуватися на 4 години.
  3. Потім каструлю ставимо на вогонь та вливаємо олію. Варимо, помішуючи, після закипання, близько 15 хвилин. За 5 хвилин до закінчення приготування вливаємо оцет.
  4. Розкладаємо гарячий салат у стерилізовані банки та накриваємо кришками. На дно каструлі застеляємо марлю, ставимо банки та вливаємо теплу воду.
  5. Стерилізуємо помідори по-корейськи 30 хвилин після закипання води, а потім відразу закатуємо.
  6. Банки з салатом перевертаємо догори дном, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 14:48:39