Суспільне мовлення

Зможе вперше в житті одягнути обручку: у Львові прооперували жінку зі зрощеними пальцями рук

Хірурги львівської лікарні святого Пантелеймона прооперували жінку, яка 30 років жила зі зрощеними пальцями рук. Операція тривала шість годин.

Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

49-річна Леся Бучацька — львів’янка. В дитинстві вона травмувала обидві кисті внаслідок падіння. В 17 років Лесю прооперували, але внаслідок втручання в неї заклякли й згодом зрослися безіменні й середні пальці обох рук.

Реконструктивну операцію провели хірурги лікарні святого Пантелеймона. Жінці діагностували синдром Ерлеса Данлоса — аномалію розвитку сполучної тканини.

Леся Бучацька із медиками у лікарні святого Пантелеймона. Пресслужба Першого ТМО Львова

За словами медиків, внаслідок перенесеної травми у пацієнтки розвинувся та сформувався дефект обидвох кистей: рубці на долонях знерухомили треті та четверті фаланги. З часом пальці, які зовсім не розгиналися, зрослися.

Хірурги використали методику клаптя — звільнили м’які тканини від рубців і спайок, а далі взяли клапоть на променевій судині з власною м’якою тканиною пацієнтки й закрили дефект. Операція минула успішно й тривала шість годин.

Щоби розпрацювати атрофовані м’язи й сухожилля, жінка займається із фізичним терапевтом. За місяць Лесі прооперують другу кисть.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Жінка не стримує усмішки та тішиться, що зможе здійснити свою мрію — нарешті одягнути на палець свою шлюбну каблучку та вперше в житті зробити манікюр”, — йдеться у повідомленні.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин